DDR GDR

DEMOCRATISCHE REPUBLIEK NEDERLAND

DEUTSCHE DEMOKRATISCHE REPUBLIK

menu
pagina1
DDR

Universum I,

Na de WO I werden de Baltische staten Letland, Litouwen en Borussia formeel onafhankelijk. De eerste twee van Rusland, de laatste van Duitsland. Duits in het Engels is Dutch (Dutchia is Duitsland)

.

Universum II,

Nederland hoorde tot het as-mogendheid en vormde in feite tot het west-front van Duitsland, waardoor er ook geen Molotov-Ribbentrop pact werd gesloten, omdat die pact werd gesloten omdat Hitler dan het westen kon aanvallen zonder dat die dan door Stalin in de rug kan worden aangevallen. Maar Hitler had geen west-front dus het pact werd niet gesloten. Om die reden greep Stalin sneller in tegen Duitsland waardoor die verder op rukte naar het Westen en tot aan Nederland kwam. Toen Nederland capituleerde werd het in drie geallieerden zone's verdeeld, een Sovjet een Britse en een Franse, waarbij de drie geallieerden in de Nederlandse hoofdstad Baarle samen kwamen. Van Baarle is niet veel overgebleven omdat die door de RAF is gebombardeerd op de zelfde wijze als Dresden. Van Nederland ontstond twee Nederlanden zoals dat met Duitsland gebeurde of met Korea of met Viëtnam.
Oost-Pruisen werd in 1945 verdeeld onder Polen en Litouwen. Duits in het Engels is German

.


Universum III,

Zoals het nu is: de grenzen van II is het zelfde gebleven, alleen de namen zijn anders en de geschiedenis ook. Baarle is geen grote stad maar een klein dorp, maar nog steeds opgedeeld.


Universum IV,

1970,het Warschaupact valt west Europa aan tot aan de Rijn, en dus een groot deel van Nederland. Het gevolg is dat het grootste deel van het onder NAP liggende deel van Nederland onder water loopt. Om die reden geeft de Sovjet-Unie het gebied Kaliningrad als compensatie aan Nederland, maar wel onder Sovjet bestuur. Het wordt een Sovjet republiek die ik maar 'Pruisisch-Holland' noem, een plaatsje in het voormalige Oost-Pruisen en ook de Nederbaltische SSR. Zie strip Next Life.


Universum V,

De situatie van I is weer terug.


Klik hier vlaggentabel

 

 

 

 

 

 

 

tebbe@live.nl